Konference 2017

Participativní rozpočet je aktivita, do které se zapojuje každým rokem více českých obcí. Jejich zájmem je zapojit své občany do rozhodování. Obcím se zapojováním do participativního rozpočtu pomáhá Agora Central Europe, která letos pořádá konferenci na toto téma.

„Je to přímá cesta, jak zlepšit spolupráci s občany své obce a zapojit je do rozhodování. V neposlední řadě je to také nástroj k upevnění demokracie v naší zemi,“ říká RNDr. Ivana Bursíková, ředitelka Agory Centra Europe a dodává:

Setkání je určeno zejména pro starosty a úředníky, vítáni jsou však i zástupci neziskových organizací a dalších institucí. Na programu budou krom participativních rozpočtů i další témata: úpravy veřejných prostorřešení konfliktů s veřejností a také vyjednávaní mezi developerem, obcí a občanem. Konference s názvem Občan a radnice – koflikt, nebo partnerství? se uskuteční 17. 5. v Národním technickém muzeu v Praze. Záštitu převzala starostka Prahy 2 paní Jana Černochová. Mezi hosty v hlavní diskuzi nebudou chybět zkušení starostové i zástupci z nadnárodních organizací. Pozvání přijal například bývalý primátor Hlavního města Prahy Tomáš Hudeček nebo ředitelka European Asociation for Local Democracy Antonella Valmorbida. Konference se koná ve spolupráci s Visegrádskými fondy a Asociation of Local Democracy Agencies.

Zaujala Vás naše práce?

Pro podrobnosti kontaktujte prosím Ivanu Bursíkovou.

tel.: (+420) 261 222 914 
email: ivana.bursikova@agorace.cz